Åsbacken

Sedan årsskiftet 2016-2017 är produktionen i full gång i Åsbacken. Det är en fröjd att se de nya lokalerna som nu gått från idé och ritning till en fullt fungerande anläggning. I Ås tillverkar vi våra basprodukter inklusive rör. Med lager i ena änden och tillverkning i den andra får vi kort väg mellan plåtrullen eller plåtbiten till färdig produkt på lagret. Inga interntransporter utomhus, rörlagret 25 meter från maskinerna, enklare skrothantering o.s.v. Vi har byggt så energisnålt som möjligt, uppvärmning med bergvärme, återvinning av kylvatten och returluft, energisnål och verksamhetsanpassad belysning o.s.v. Total yta är ca. 12 500 m. plus ca. 3 000 kvm m skärmtak för utomhuslagring. Flytten till Åsbacken gör också att de tunga transporterna genom Näldens samhälle kommer att minska med minst 60-70 % vilket är positivt för de boende på orten.

Kvar i Nälden är vårt huvudkontor med utveckling och konstruktion, allt som inte tillhör våra basprodukter, svetsverkstaden, tillverkning av ljuddämpare, specialavdelningen, Interior, laserskärning, stansning m.m.

Flytten innebär nu att vi får tillgång till större lokaler i Nälden och kommer där kunna utveckla nya produkter och kan på så vis bredda vårt produktprogram. Exempel på detta är det nya partikeltransportsystemet Dust, olika brandklassade produkter samt ljuddämpare. Vi kommer även att bygga ett nytt och modernt brand- och ljudlabb i Nälden. 

Följ med på en rundtur i nedanstående film